3. 5. 2024

Pavla Paříková

Pohodové vedení, pak drama. Florbalistky z 2. B jsou šampionky Křenky

Skvělé individuální i týmové výkony, divoké obraty zápasů, bojovnost na hranici sebeobětování… V podobném duchu by se dalo pokračovat, protože vyvrcholení dívčího florbalového turnaje přineslo snad opravdu vše, co dělá sport sportem. Šampion Křenky může být však jen jeden a pro letošek se to povedlo holkám ze 2. B, které slaví po infarktové výhře nad zkušenější 4. C.

Úvodní semifinálové duely by se daly nazvat bitvami „béček“ a „céček“. První semifinále totiž svedlo dohromady 3. B a 2. B, druhé utkání pak obstarala v pondělí 22. dubna ve sportovním chrámu naší školy 4. C proti 1. C.  Třeťačky měly trochu smůlu. Na finálový den jim chyběly některé hráčky a navíc se jim zranila opora Natálie Lukášová. To se jim nakonec stalo osudným, když je týmovým výkonem v čele s Karolínou Václavíkovou druhačky přehrály 6:3.

Druhému semifinále dominovaly 8:2 čtvrťačky, ale jen výsledkově. Prvačky z céčka totiž držely se staršími sokyněmi krok a v polovině utkání svítil na tabuli stav 1:1. Zkušenější florbalistky pak zlomily svého protivníka dvěma krásnými góly a frustrované prvačky už se pak trochu sesypaly.

Nejmladší finálové účastnice si poté spravily chuť v boji o bronz, když 3. B porazily celkem jednoznačně 1:6. Bronzové medailistky táhlo duo Denisa Konečná, Lucie Drobílková a jsem zvědavá, jak se tomuto týmu bude dařit v budoucnu. Každopádně již příští rok budou jistě patřit mezi adeptky na titul. Holky z 3. B měly těžkou roli. Jako jediné neměly totiž v týmu kovanou florbalistku, ale herní um vynahrazovaly dřinou, která jim přinesla ovoce v podobě čtvrtého místa.

Finálový souboj byla lahůdka. Kája Václavíková táhla 2. B, na druhé straně se dá to stejné říct o Terce Slavíčkové, jež byla lídr 4. C. V první půli to ještě vypadalo na vcelku jasný zápas. Druhačky se do svého protivníka zakously a po polovině vedly 4:1. Čtvrťačky však zmobilizovaly síly a předvedly neskutečný obrat na 5:4 a už se zdálo, že jedou na vítězné vlně. Druhačky však předvedly neuvěřitelnou houževnatost. Za chvíli se jim povedlo srovnat a poté ještě dvěma góly strhly výhru na svou stranu v poměru 7:5 a zaslouženě se tak mohou pyšnit titulem Florbalový šampion Křenky.

 Finále mezitřídního florbalové turnaje dívek

Semifinále

3.B x 2.B      3:6

4.C x 1.C      8:2 

 

O třetí místo

3.B x 1.C      1:6

 Finále

2.B X 4.C      7:5